Wanneer moet ik een nieuwe motor accu kopen.

Een motor accu is een belangrijk onderdeel van uw motorfiets. Het overgrote deel van de motorrijders gebruiken hun motor in de lente en de zomer. In de winter wordt de motor vaak gestald en niet gebruikt. Door de stalling heeft een motor accu het zwaarder dan een auto accu welke het gehele jaar gebruikt wordt. Vaak komt men na de winter erachter dat de motor accu overleden is en dat men een nieuwe motor accu moet kopen. U kunt dit vrij gemakkelijk voorkomen dat u elk jaar een nieuwe motor accu moet kopen. In de regel is het namelijk altijd zo dat een accu welke weinig gebruikt wordt sneller in levensduur afneemt dan een accu welke regelmatig gebruikt wordt, dit komt omdat een accu spanning nodig heeft om in perfecte conditie te blijven.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn motor accu perfect blijft?

Zoals eerder verteld heeft een motor accu constante spanning nodig om perfect te blijven. Dit kan makkelijk gerealiseerd worden door een druppellader aan te sluiten. Deze druppellader geeft uw motor accu spanning en kan in speciale standen met zeer weinig spanning en verbruik uw motor accu onderhouden. Lief hebbers met een goede druppellader kunnen vaak de levensduur van hun accu tot wel 2x verlengen. CTEK druppelladers zijn perfect geschikt en kunnen zelfs defecte motor accu's herstellen. Een kleine investering waar u meer als 5 jaar extra plezier heeft van uw motor accu. Met een goede druppellader hoeft u dus niet gelijk een nieuwe motor accu te kopen. De bekende CTEK MXS 5.0 is bijvoorbeeld een prima keus voor welke motor accu dan ook en is zeer scherp geprijsd. Maar ook de bekende Optimate of Genius druppelladers zijn meer als prima voor het onderhouden en laden van uw nieuwe motor accu


Welke motor accu kopen

U heeft geconstateerd dat uw motor accu niet meer werkt ondanks het gebruik van een fatsoenlijke druppellader. Dan zit er niks anders op dan een nieuwe motor accu kopen. Bij ons bent u dan aan het juiste adres. Wij hebben het grootste aanbod van motor accu's in de Benelux. Onze motor accu's zijn allemaal A merken welke gekeurd zijn via de Duitse DIN norm en dus niet van chinese of koreaanse kwaliteit en zonder keuringen. In ons assortiment vindt u zowel goedkoop als dure motor accu's maar wel met kwaliteit. Wij gaan u nu op weg helpen naar een nieuwe motor accu.

Stap 1: Motor accu kopen. "Ken je merken!"

Een nieuwe motor accu kopen vergt research. Niet iedereen heeft daar tijd of zin in en gaat meestal af op een bekende naam of van horen zeggen. Opzich niks mis mee maar u kan veel geld besparen als u gedegen research heeft gedaan. Accu Unie heeft een uitgebreid aanbod aan merken en verteld u hoe wij de merken ranken op basis van kwaliteit en vermogen. Waarbij wij de defecten en verkopen meenemen. U kunt dit uiteraard ook even nachecken bij verschillende motor winkels indien u 100% zekerheid wilt hebben. Voor de motor accu verkopen Yuasa, GS Yuasa, Varta, Deka, Skyrich Lithium, Steco en VMF. In de volgende stap zetten wij ze op rij.

Stap 2: Motor accu kopen. "Ranking"

Nadat u besloten heeft dat u een fatsoenlijke motor accu gaat kopen is het belangrijk te weten wat elk merk biedt en wij geven u deze informatie met een geschatte levensduur. Yuasa behoeft eigenlijk weinig introductie, dit is de beste motor accu die u kunt kopen. Gaan bij goed onderhoud makkelijk 4 jaar mee. Ze zijn qua prijs wel het duurst maar dan heb je ook wel wat. GS Yuasa (GS Battery) is een dochtersonderneming Yuasa. De GS motor accu's hebben dezelfde techniek en komen van dezelfde band. Hebben nagenoeg eenzelfde levensduur en zitten qua prijs een paar euro goedkoper. De meningen op het web zijn verdeeld als het gaat om de 1 op 1 vergelijking met Yuasa. Onze mening: Het is het best te vergelijken met de heftige concurrentie tussen BMW en Mercedes. Het aanbod mercedes biedt meerdere top modellen. Zo zien wij ook Yuasa en GS. Beiden zijn top motor accu's. Varta heeft een bekende naam op auto accu gebiedt maar in dit segment delen zij niet het scepter. Een prima batterij met een prima prijs. Dit is de mainstream motor accu. Een varta motor accu met goed onderhoud zien we binnen 2 a 3 jaar vervangen worden. Deka is de motor accu voor de Harley rijders en daarin is het onverslaanbaar. Voor de overige motorfietsen is er weinig aanbod en vaak te duur voor wat je krijgt. Skyrich onderscheidt zich door gebruik te maken van Lithium techniek, dit zorgt voor iets meer vermogen en levensduur, het prijskaartje daarentegen is niet voor iedereen weggelegd. Je krijgt er echter wel een extreem goede motor accu voor terug en perfecte nazorg. VMF is een goede instap motor accu waar u mee uit de voeten kunt. Reken wel dat u na 2 jaar toch wel een nieuwe motor accu moet aanschaffen bij de keuze voor een VMF. Steco hebben wij sinds korte tijd in ons assortiment. Dit is een mainstream accu dat vergelijkbaar is met Varta maar voor een goedkopere prijs.

Stap 3: Motor accu kopen. "Budget bepalen"

Een nieuwe motor accu kopen hangt samen met wat u wilt uit geven. Wat vindt u zelf belangrijk en wat heeft u daarvoor over. Dit zijn vragen die alleen u kunt beantwoorden.

Stap 4: Motor accu kopen. "Over tot aanschaf"

U heeft nu onderzoek gedaan naar de verschillende merken en u heeft nu ook uw budget bepaalt. Mooi, dat maakt het motor accu kopen een stuk makkelijker. Als het goed is blijven er een of twee merken over die voldoen aan uw eisen. Bestel de juiste accu via onze accu zoeker en vergeet niet dat een druppellader van kwaliteit absoluut geen overbodige luxe is! Binnen 48 uur is uw bestelling binnen. Meer tips over hoe u uw motor accu in top conditie kan houden kunt u vinden in onze andere artikelen.

Ik ben klaar om een nieuwe motor accu te kopen!

of
  • Veilig winkelen (SSL)
  • Gratis pickup & return
  • 14 dagen bedenktijd
  • Web-keurmerk