Wij leren je in deze How To hoe je een lege auto accu kunt starten met startkabels op een veilige maar vooral ook verantwoordelijke manier. Lees eerst alles goed door alvorens je aan de slag gaat. We zien vaak mensen lege auto accu’s starten met alle gevolgen van dien.

Benodigdheden voor deze How To

  • Startkabels (Kijk bij de reserve band of raadpleeg de buren die deze misschien wel heeft).
  • Volledige werkende tweede auto. De accu mag dus niet leeg zijn.


Stap 1: Bekijk de staat van je accu

De lege auto accu mag geen vorm oxidatie vertonen, nog mag de accu beschadigd zijn of lekkage vlekken bevatten. Is dit wel het geval dan is je accu defect en moet je deze direct vervangen. 


media


Stap 2: Draag handschoenen en een veiligheidsbril!

Helaas maken we het vaak mee. Iedereen vindt het onzin om even een setje handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Het zuur in een accu is enorm agressief en in aanraking met uw huid kan extreme gevolgen hebben. Dan hebben we het nog niet over de ogen gehad. Je wilt niet blind worden toch? Draag gewoon even een bril en een setje handschoen.Stap 3: Controleer uw accu kabels op breuken of corrosie

Als de kabels enig vorm van corrosie vertonen moet je deze even schoonmaken. Dit kan je het beste doen met een staalborsteltje.


Stap 4: Parkeer de auto tegenover de auto waarvan de auto accu leeg is!

De meeste ideale manier is door de auto tegenover elkaar te plaatsen. Bekijk of de startkabels de andere auto haalt.Stap 5: Open de motorkap van beiden voertuigen!Stap 6: Lokaliseer de plus en de min pool op beiden auto accu's

Je kan de plus pool herkennen aan het plusje en de min pool aan het minnetje. Verbind de plus polen dmv kabels aan elkaar. De zwarte kabel verbind u niet aan elkaar. Bij het voertuig met de lege accu verbind u de zwarte kabel aan uw carresorie waar deze aarde maakt.

Stap 7: Start voertuig

Als u alles heeft aangesloten gaat u in de auto zitten van het voertuig waarvan de accu nog vol is. U start de auto en laat deze gedurende 5 minuten draaien om de lege accu de kans te geven om op te laden. Na 5 a 10 minuten stopt u de auto en haalt u de kabels los. Vervolgens start u de auto met de lege accu. Deze zou moeten starten. Als deze gestart is dan 15 min laten draaien.