Starten met een andere auto

U kunt een accu vervangen voorkomen door deze weer aan de praat te krijgen met een andere auto. Zet de auto's met de accu's zo dicht mogelijk bij elkaar. Laat de motor van de 'gezonde' auto draaien en plaats de startkabels. Plaats eerst de zwarte kabel op de min-pool van de accu van je eigen auto. Dit wordt aangegeven met een - teken naast de pool op de behuizing van de accu. Plaats daarna de klem aan het andere uiteinde van de kabel op de min van de auto met draaiende motor. Doe hetzelfde met de rode kabel, zet deze op de plus-pool van je eigen auto en daarna op die van de andere auto. Wees er zeker van dat je geen plus op een min aansluit!

Starten met startbooster

Een lege accu na een avondje uit omdat u de lichten niet heeft uitgedaan? Bekend probleem? We zien het regelmatig. Een startbooster kan u binnen 5 minuten weer op weg helpen zonder dat u de ANWB hoeft te bellen. Wij verkopen de meest gangbare mobiele startbooster tegen een scherpe prijs. En ze zijn elk dubbeltje waard, want met een druk op de knop is een lege auto accu zo weer gestart. Aanduwen of extra auto is verleden tijd. Met de startbooster bent u binnen no-time weer onderweg. Ze zijn bij ons uit voorraad beschikbaar. Het mooiste is dat u ze ook kunt gebruiken als lader voor al uw elektronica.

Auto accu vervangen.

Als de bovenstaande oplossingen niet hebben geholpen of uw auto accu houdt niet de volledige spanning lang vast, dan moet de accu vervangen worden. Voor het vervangen van een auto accu is over het algemeen niet al te veel gereedschap nodig. Begin altijd met het los nemen van de min-klem. Als je zou beginnen met de plus en je gereedschap komt in aanraking met de carrosserie (lees: massa) maak je kortsluiting met de eventuele gevolgen van dien. Na het los nemen van de min neem je de plusklem los, deze zijn meestal los te halen met een ringsleutel 8 of 10. Uiteraard kan dit ook met een ratel en een dopje in de juiste maat. In sommige gevallen zijn de klemmen bevestigd met vleugelmoeren die je met de hand of eventueel een tang los kan draaien. Om de auto accu te vervangen moet de bevestiging van de accu zelf los genomen worden. Ook wel bekend als bodem bevestiging.

Auto accu vervangen deel 2

Nadat de bevestiging is losgehaald en de oude auto accu uit de accubak is gehaald kan de nieuwe accu geplaatst worden. Als de oude accu gelekt heeft en de accubak vol ligt met een wit soort poeder verwijder dit dan eerst even. Ook is het makkelijk nu de accu er nog niet in zit om de klemmen even schoon te maken door een stukje schuurpapier op te rollen en deze door de klem te draaien zodat deze weer goed schoon zijn en goed contact maken met de accupolen. De montage van de accu geschiedt in omgekeerde volgorde van de demontage, monteer dus eerst de plus-klem en dan de min. Om oxidatie aan de klemmen te voorkomen is het raadzaam een beetje vaseline op de polen te smeren voordat je de klemmen monteert. De accu´s die u bij Accu unie koopt zijn geladen en onderhoudsvrij. Nadat u de accu vervangen heeft kunt u dus meteen starten.